Wie zijn de medewerkers van Ieder z’n vak?

Ieder z'n vak

Ieder z’n vak is een grote winkel en biedt veel mooie spulletjes aan. Maar om de klanten en de huurders goed te kunnen helpen zijn er natuurlijk ook medewerkers nodig. Wie zitten er achter onze vakken? Wie zorgen ervoor dat alles naar behoren werkt voor onze klanten en onze huurders? In dit blog stellen we een aantal van onze vakspecialisten voor. Zo vertellen ze wat ze allemaal doen in de winkel, maar ook wat ze op een vrije dag graag doen. Daarnaast vertellen de vakspecialisten een aantal leuke anekdotes. Het is ten slotte nooit saai in deze winkel! Zo krijg je een nog breder beeld van hoe het er achter de schermen allemaal aan toe gaat bij deze kunst winkel in Nijmegen.

Suzanne, eigenaresse Ieder z'n vakSuzanne
Wat doe ik naast Ieder z’n vak

Hallo! Mijn naam is Suzanne van de Vranden en ik ben mede-eigenaresse van Ieder z’n vak. Mijn hobby’s zijn: yoga, lezen, puzzelen, wandelen, film kijken en koken met ingrediënten van de Aziatische supermarkt. Voordat ik met Ieder z’n vak begon heb ik Frans gestudeerd en gewerkt als vertaalster. Ook heb ik meegewerkt aan de samenstelling van de Groene Vakantiegids voor een aantal landen. Ik ga graag op vakantie naar Frankrijk en het staat nog op mijn bucketlist om er een B&B te beginnen of om er rond te trekken met een camper. 

Mijn taken in de winkel

Maar mijn allergrootste hobby is Ieder z’n vak. Ik houd me hier graag bezig met de winkelende en de hurende klanten. De vaste hurende klanten komen regelmatig hun vakken herinrichten en bijvullen. We kennen veel mensen al lang en het voelt soms bijna als een buurtkroeg hier! Verder vind ik het leuk om cadeaus leuk en duurzaam in te pakken. Vooral rond Sinterklaas en Kerst is dit leuk vanwege de feestdrukte. Maar achter de schermen moeten er ook nog veel zaken geregeld worden. Genoeg te doen dus!

Grappige gebeurtenissen

We maken veel bijzondere en gekke dingen mee in de winkel. Zo was er ooit een klant die iedere keer als hij me zag “The man with the Child in his Eyes” van Kate Bush begon te zingen, omdat hij vond dat ik op haar leek. Als dat maar waar was, dan zou ik in elk geval goed kunnen zingen. We krijgen ook wel eens gekke vragen. Zo wilde een oudere klant graag korting, omdat hij al oud was en daarom minder lang van het artikel zou kunnen genieten. 

Bijzondere producten

In het aanbod komen ook bijzondere dingen voorbij. Zo hadden we ooit een heus theater vak met Franse chansons van iemand die haar cd’s hier wilde verkopen. We worden hier nog regelmatig verrast door de bijzondere spullen die mensen maken. Ik zou niet kunnen kiezen wat ik het leukste product in de winkel vind. Ik houd van keramiek, serviesgoed en lekkernijen. Maar ook tussen de vintage spullen en tweedehandse kleding zijn echte schatten te vinden. Maar als ik zelf een vak in zou kunnen richten zou ik er zelfgemaakte jam, chutney en ander lekkers inzetten.

Jochem, eigenaar Ieder z'n vakJochem

Wat doe ik in de winkel

Hoi! Mijn naam is Jochem van der Staaij. Ik ben mede-eigenaar van Ieder z’n vak. In de winkel ben ik met van alles bezig. Voorop staat natuurlijk het goed helpen van klanten in de winkel, gevolgd door het contact met onze aanbieders die ieder hun eigen producten verkoopt in de winkel. En daarnaast de samenwerking met de andere medewerkers van Ieder z’n vak en aansturing wanneer dat nodig is. Samen met Suzanne probeer ik de winkel steeds mooier te maken. Verder doe ik vaak wat kleine klusjes, meestal met mijn collega Wendy. En tot slot veel mails beantwoorden, telefoongesprekken voeren en de noodzakelijke administratie. Sinds kort zit ik in de kunstcommissie, samen met collega’s Jetje en Jolein. Die organiseert exposities in het voorste deel van de winkel, bij de ingang. Het leukste van dit alles vind ik het contact met klanten en aanbieders en ik wil graag dat ze blij worden van onze mooie winkel. Ook vind ik het erg gezellig om ’s ochtends een kopje koffie te drinken met de andere medewerkers van Ieder z’n vak.

Mijn hobby’s

Als ik een dagje niet aan het werk ben vind ik het leuk om aan grammofoons te prutsen, muziek te luisteren of in de tuin te werken. Het is een van mijn passies om antieke grammofoons (akoestische platenspelers) en 78-toeren platen te verzamelen en te restaureren. Daarnaast houd ik veel van kunst en curiosa. 

Mijn doel voor de winkel

We hebben heel veel mooi aanbod in de winkel. Ik vind het vooral leuk als een product niet alledaags is, iets bijzonders heeft. Dat kan zowel iets handgemaakt als een oud artikel zijn. Wel zou ik het leuk vinden als ook wat exclusievere, duurdere producten beter gaan verkopen bij Ieder z’n Vak, maar voorlopig zal dat wel lastig worden. En ik zou graag nog veel (creatieve) mensen en kunstenaars een plek bieden, zodat ieder hier z’n eigen winkel kan beginnen. De uitdaging is om een steeds mooiere winkel te hebben. Bij Ieder z’n vak krijgen we weleens gekke vragen. De gekste die ik tot nu toe gehoord heb is: ‘’verkopen jullie ook vliegengordijnen?’’

Jetje, medewerkster Ieder z'n vakJetje

Wat zijn mijn werkzaamheden

Hallo! Ik ben Jetje Noten en ik ben alweer 3 jaar te vinden bij Ieder z’n vak. Hier open ik ’s ochtends de deur voor onze huurders, klanten en mijn collega’s. Na alle cadeautjes, verhalen, ideeën, plannen, betalingen, geregel en klusjes gaat rond sluitingstijd de deur weer dicht. 

Wat vind ik zo mooi aan Ieder z’n vak

Het mooie van Ieder z’n vak is in mijn ogen de betrokkenheid. We zijn een plek waar naast mooie duurzame spullen vooral mensen samenkomen en we in zekere zin ook afhankelijk zijn van andermans betrokkenheid en creativiteit. Precies dat vind ik inspirerend aan deze plek. Ik hoop dat we met Ieder z’n vak nog verder mogen groeien in ons netwerk, het aantrekken van allerlei soorten makers en mooie vintage tweedehandse spullen.  

Nireen, stagaire Ieder z'n vak

Nireen

Wie ben ik

Hoi, ik ben Nireen. Ik loop stage bij Ieder z’n vak, vanuit mijn opleiding Medewerker Styling en Productpresentatie. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden of familie iets leuks te gaan doen of om creatief bezig te zijn. Mijn droom is ooit nog eens een wereldreis te maken. 

Wat doe ik in de winkel

In de winkel ben ik vaak bezig met het herinrichten van vakken, het netjes houden van vakken en het aankleden van de paspoppen met leuke outfits. Dit laatste vind ik ook het allerleukste om te doen in de winkel. Ook vind ik het erg leuk om gesprekken te voeren met klanten en de andere medewerkers van Ieder z’n vak en om te luisteren naar hun leuke verhalen. Voordat ik bij Ieder z’n vak terecht kwam heb ik stagegelopen bij Sussies, een vintage winkel die ook in de Lange Hezelstraat zit. 

Mijn favoriete producten

Mijn favoriete producten in de winkel zijn de West Germany vazen. Maar ik vind de Lp’s, sieraden en kleding ook heel erg leuk. Als ik de mogelijkheid zou hebben om zelf een vak in te richten zou ik graag sieraadjes willen verkopen.   

Wendy, medewerkster Ieder z'n vak

Wendy

Wat vind ik leuk om te doen in de winkel

Hoi! Mijn naam is Wendy. Ik doe allerlei verschillende dingen in de winkel. Zo sta ik vaak achter de kassa, zet ik spulletjes recht in de winkel en ruim ik af en toe spullen op die in de keuken blijven liggen. Maar het liefst help ik klanten. Tijdens de lockdown hebben we hier geklust met andere medewerkers van Ieder z’n vak en dat vond ik ook heel erg gezellig. En dat was ook nog eens zinvol! 

Mijn toekomst plannen

Ik wil graag nog lang bij Ieder z’n vak blijven werken en zelfgemaakte spulletjes zoals boeken en tassen verkopen op mijn plank. Wel zou ik misschien daarnaast nog eens de opleiding tot zenleraar willen gaan volgen in Nijmegen. 

Mijn favorieten uit de winkel

De leukste producten in de winkel vind ik de handgemaakte ijsvogels en huisjes en de zelf gehaakte muisjes en beertjes in een blikje. 

Wat ik in mijn vrije tijd doe

Als ik hier niet aan het werk ben, ben ik in Gouda te vinden waar ik glazuurles volg aan de keramiek opleiding, of in Duitsland waar ik graag heen ga op vakantie.

Geef een antwoord

4 × een =